USA tøver med mulig straf efter FN-afstemning

USA har givet udtryk for, at man ville straffe lande, der stemte for en resolution i FN's Generalforsamling.

Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA har torsdag aften endnu ikke taget stilling til, hvorvidt man vil sanktionere de lande, der har stemt for en resolution i FN's Generalforsamling mod USA's beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Resolutionen nævner ikke USA ved navn. Men den tager afstand fra »enhver beslutning og handling, der foregiver at have ændret den hellige by Jerusalems karakter, status eller demografiske sammensætning«.

Forud for afstemningen havde præsident Donald Trump gjort det klart, at afstemningen har betydning for USA's fremtidige forhold til de lande, der går imod USA i spørgsmålet om Jerusalem.

En talsperson fra udenrigsministeriet, Heather Nauert, siger, at et hold er blevet sat til at undersøge, hvilke tiltag der kan tages i brug mod de pågældende lande.

128 lande - deriblandt Danmark og 21 af de øvrige 27 EU-lande - har stemt for.

Ni lande stemte imod resolutionen, mens 35 lande undlod at stemme og 21 var fraværende fra afstemningen. Resolutionen fra FN's Generalforsamling er - ulig resolutioner fra FN's Sikkerhedsråd - ikke bindende for medlemslandene.

Israels FN-ambassadør sværger, at hans land »aldrig vil blive fordrevet fra Jerusalem«.

»Ingen resolution fra en FN-generalforsamling vil nogensinde kunne drive os ud af Jerusalem,« siger den israelske FN-ambassadør, Danny Danon, i forbindelse med det hasteindkaldte møde i New York.

/ritzau/