128 lande stemmer imod USA's Jerusalem-beslutning

Ni lande stemte imod den USA-kritiske resolution, mens 35 lande undlod at stemme.

Forud for afstemningen havde præsident Donald Trump gjort det klart, at afstemningen har betydning for USA's fremtidige forhold til de lande, der går imod USA i spørgsmålet om Jerusalem. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOHAMMED SABER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

128 lande stemmer ifølge nyhedsbureauet Reuters for en resolution i FN's Generalforsamling, som kræver, at USA ændrer beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

Ni lande stemte imod resolutionen, mens 35 lande undlod at stemme om resolutionen, der - ulig resolutioner fra FN's Sikkerhedsråd - ikke er bindende.

Forud for afstemningen havde præsident Donald Trump gjort det klart, at afstemningen har betydning for USA's fremtidige forhold til de lande, der går imod USA i spørgsmålet om Jerusalem.

»Dette er en dag, som USA vil huske,« sagde den amerikanske FN-ambassadør, Nikki Haley, forud for FN-afstemningen.

Ifølge billeder af stemmetavlen, som en journalist fra CNN har offentliggjort på Twitter, var der seks EU-lande, der undlod at stemme - alle østeuropæiske.

Israels FN-ambassadør sværger, at hans land »aldrig vil blive fordrevet fra Jerusalem«.

»Ingen resolution fra en FN-generalforsamling vil nogensinde kunne drive os ud af Jerusalem,« sagde den israelske FN-ambassadør, Danny Danon, ved det hasteindkaldte møde i New York.

En talsmand for den vestligt støttede palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, byder udfaldet af FN-afstemningen velkommen. Talsmanden kalder det "en sejr for Palæstina".

Trump besluttede 6. december, at USA skal anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. Det brød med årtiers international konsensus. Beslutningen har ført fordømmelse med sig fra det internationale samfund.

/ritzau/AFP