USA advarer lande mod at gå imod dets Jerusalem-beslutning

FN's Generalforsamling stemmer om en resolution mod USA's anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad.

Den amerikanske FN-ambassadør, Nikki Haley, har sagt, at hun vil aflevere navnene på de lande, der stemmer for resolutionen, til præsident Donald Trump. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Dette er en dag, som USA vil huske,« siger den amerikanske FN-ambassadør, Nikki Haley, forud for en FN-afstemning, der ventes at gå stærkt imod USA's beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

»Denne afstemning vil gøre en forskel i forhold til, hvordan amerikanere ser på FN og på, hvordan vi ser på lande, der udviser mangel på respekt over for os i FN,« siger Haley ved FN's Generalforsamling.

Israels FN-ambassadør sværger, at hans land »aldrig vil blive fordrevet fra Jerusalem«.

»Ingen resolution fra en FN-generalforsamling vil nogensinde kunne drive os ud af Jerusalem,« siger den israelske FN-ambassadør, Danny Danon, ved den hasteindkaldte generalforsamling i New York.

Haley har sagt, at hun vil aflevere navnene på de lande, der stemmer for resolutionen, til præsident Donald Trump.

Han har tidligere truet med at skære i støtten til lande, der stemmer imod ham.

USA benyttede mandag sin vetoret i FN's Sikkerhedsråd. Landet bremsede en resolution, der opfordrede til, at præsident Donald Trump trækker beslutningen om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad tilbage.

Tyrkiet og Yemen har indkaldt til hastemødet på vegne af en gruppe af arabiske lande. I modsætning til i Sikkerhedsrådet kan der ikke nedlægges veto i FN's Generalforsamling.

Tyrkiet og Yemen har sendt et udkast til en resolution, der ligner den tekst, som USA nedlagde veto mod i FN's Sikkerhedsråd.

Trump besluttede 6. december, at USA skal anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. Det brød med årtiers international konsensus. Beslutningen har ført fordømmelse med sig fra det internationale samfund.

/ritzau/AFP