USA: Pas på med at rejse til Europa

Det amerikanske udenrigsministerium tager et usædvanligt skridt og advarer mod rejser til eller igennem Europa.

Foto: PATRIK STOLLARZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

WASHINGTON: Det amerikanske udenrigsministerium tog i nat det usædvanlige skridt at advare borgerne om, at der er risiko ved at rejse til eller igennem Europa i den kommende tid.

»Terrorgrupper har fortsat planer om at ramme mål i Europa og vil prøve at ramme sportsbegivenheder, turistattraktioner, restauranter og transport,« skriver udenrigsministeriet i en meddelelse.

Amerikanere opfordrer til at at udvise den største forsigtighed, hvis man rejser til Europa og undgå pladser og områder, hvor der er mange mennesker. Man skal også være forsigtig, hvis man rejser på religiøse helligdage.

Advarslen hævdes at være den mest omfattende nogensinde og vil komme til at betyde, at mange amerikanere dropper deres planer om at rejse til Europa.

I forvejen har den belgisk-amerikanske forening oplevet, at mange af deres medlemmer helt har droppet at rejse til Belgien i Påsken for at besøg venner og bekendte.

Den europæiske turistindustri risikerer dermed at blive ramt hårdt af advarslen, som ifølge ministeriet udløber den 20. juni, hvorefter sagen skal evaluereres igen.

Det amerikanske udenrigsministerium fremhæver, at faren langt fra er drevet over. Det understøttes af en del advarsler, der har været i den seneste tid fra amerikanske efterretningstjenester om, at 2016 kan blive terrorens år både i USA og i Europa.