USA optrapper antallet af soldater i Syrien

Amerikanske soldater skal støtte kurdiske og arabiske grupper, som kæmper mod IS ved byen Raqqa.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA vil sende yderligere 200 soldater til Syrien som støtte for en alliance bestående af kurdiske og arabiske militsgrupper, der er med til at nedkæmpe Islamisk Stat.

De amerikanske soldater skal styrke en offensiv mod jihadisternes hovedby Raqqa i det nordlige Syrien, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

- Jeg kan i dag meddele, at USA vil indsætte omkring 200 yderligere soldater i Syrien, siger den amerikanske forsvarsminister, Ashton Carter, som i weekenden drøftede krisen i Syrien med politiske ledere i Bahrains hovedstad, Manama.

De 200 amerikanere komplementerer en amerikansk specialstyrke på 300 mand i Syrien.

Offensiven mod Raqqa i Syrien sker samtidig med, at de amerikanskstøttede sikkerhedsstyrker i Irak kæmper for at tilbageerobre storbyen Mosul i det nordlige Irak.

Raqqa og Mosul er de to sidste større urbane centre, som er under Islamisk Stats kontrol, efter at jihadistgruppen har lidt en stribe af nederlag og territoriale tab i både Irak og Syrien det seneste år.

Carter siger, at der i den nye amerikanske styrke indgår eksperter i bomberydning og specialister i uddannelse og træning af soldater samt specialstyrker.

Bilbomber, lureminer og almindelige landminer har været jihadisternes foretrukne våben i deres forsvar mod de fremrykkende styrker i resterne af deres selvudråbte "kalifat".

Kalifatet blev udråbt i 2012.

- Vi hjælper nu titusinder af lokale styrker med at isolere Raqqa. De står omkring 25 kilometer fra byen siger den amerikanske forsvarsminister.

Han tilføjer, at Raqqa bliver isoleret i henhold til de planer, som er lagt for offensiven.

- Der er tale om komplekse missioner, som det vil tage tid at gennemføre, men jeg overbevist om, at Islamisk Stats dage er talte, understreger Carter.

Operationerne ventes at tage uger - eller måneder.

/ritzau/AFP