USA advarer mod kup i Thailand

Det amerikanske udenrigsministerium understreger vigtigheden af, at krisen i Thailand løses med demokratiske midler.

Foto: ATHIT PERAWONGMETHA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

THAILAND: USA advarer mandag mod ethvert skridt, der kan føre til et militærkup i Thailand, og understreger, at man »er bekymret over de politiske spændinger«, der udfordrer det sydøstasiatiske demokrati.

»Vi ønsker i hvert fald hverken at se vold eller et kup. Vi ønsker at understrege vigtigheden af at bruge demokratiske og forfatningsmæssige midler til at løse de politiske uenigheder,« siger det amerikanske udenrigsministeriums talskvinde, Jen Psaki, ifølge AFP.

Thailand afholdt søndag parlamentsvalg, og trods en forholdsvis rolig afvikling blev det aflyst i ni provinser, da regeringsfjendtlige demonstranter barrikaderede valgstederne. Der skal derfor afholdes et ekstravalg 23. februar.

Fire personer blev dræbt af bevæbnede oprørere sent lørdag, da de var ved at klargøre et valgsted i det sydlige Thailand, men der blev ikke meldt om hverken sårede eller dræbte i løbet af valgdagen.

For knap to uger siden besluttede den thailandske regering at indføre to måneders undtagelsestilstand i den nordlige del af landet efter de månedlange demonstrationer, der har resulteret i adskillige dræbte og sårede.

Oppositionen hævder blandt andet, at premierminister Yingluck Shinawatra er i lommen på sin bror, tidligere premierminister Thaksin Shinawatra.