Trump lander i Paris forud for stor Bastillefejring

Terror er blandt punkterne på dagsordenen, når den amerikanske præsident mødes med Emmanuel Macron.

Air Force One er landet i Paris, hvor amerikansk præsident Donald Trump skal mødes med den franske ditto Emmanuel Macron. Præsidenterne er uenige om en hel række emner - blandt andet klima- og handelsaftaler. Fold sammen
Læs mere
Foto: THOMAS SAMSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Paris. Air Force One er landet i Paris, og den amerikanske præsident, Donald Trump, har dermed indledt et to dages besøg i Frankrig.

Her skal han blandt andet mødes med den franske præsident, Emmanuel Macron, og fredag være æresgæst ved den franske nationaldag, Bastilledagen.

Efter at være landet torsdag morgen er Trump taget til den amerikanske ambassadørbolig i Paris, hvor han skal mødes med amerikanske militærfolk.

Senere skal han besøge museet Les Invalides med den franske præsident, Emmanuel Macron.

De to præsidenter skal diskutere mulige løsninger på konflikten i Syrien og tiltag mod terror. Et møde, der munder ud i en pressekonference senere.

Forholdet mellem de to præsidenter har ikke det bedste udgangspunkt.

Præsidenterne er uenige om handel såvel som klimaforandringer.

Særligt Trumps beslutning i sidste måned om at trække USA ud af klimaaftalen har betydning, eftersom aftalen blev underskrevet af verdenslederne i netop Paris.

I forbindelse med sin udtræden af aftalen lød det symbolsk fra Trump, at "han var valgt til at repræsentere indbyggerne i Pittsburgh, ikke Paris".

Trumps forhold til Paris er yderligere anstrengt af udtalelser om konsekvenserne af de mange attentater, som byen har lidt under.

- Paris er ikke Paris længere, sagde Trump i februar, hvor han også gav udtryk for, at Paris er blevet ødelagt af terrortrusler.

Den amerikanske præsident har dog understreget, at han vil sætte hårdt ind mod terror. Et standpunkt som de to præsidenter sandsynligvis vil kunne enes om.

Lykkedes det ikke for Macron at overbevise Trump om Paris' storhed i første omgang, er der sat ind med en charmeoffensiv torsdag aften.

Her skal lederne og deres koner slutte dagen af med en storslået middag i toppen af Eiffeltårnet.