To personer dræbt i »jihadisk-relateret« antiterror-aktion

De belgiske myndigheder bekræfter, at to personer er omkommet i en politioperation rettet mod jihadister tæt på centrum af byen Verviers i det østlige Belgien. I alt er ti antiterror-aktioner i gang i Belgien torsdag aften.

Belgisk politi har afspærret et område af byen Vervier i det østlige Belgien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Olivier Hoslet
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BELGIEN: To personer er dræbt og en hårdt såret i den belgiske by Verviers. Det bekræfter belgisk statsanklager på et pressemøde torsdag aften.

Den belgiske statsanklager bekræfter, at der har været en antiterroroperation, der er »jihadisk-relateret«, og at to personer er dræbt ved angrebet. Samtidig blev det oplyst på pressemødet, at der torsdag aften er ti antiterror-aktioner i gang rundt om i Belgien.

Den belgiske radiostation RTBF oplyser ifølge Reuters, at ingen af de involverede sikkerhedsstyrker er omkommet ved aktionen, hvilket blev bekræftet på pressemødet.. Adskillige personer er blevet anholdt af myndighederne.

RTBF oplyser videre, at operationen havde til formål at undersøge det radikaliserede miljø i Belgien, som er opstået, efter flere belgiske statsborgere er vendt tilbage fra Syrien, hvor de har deltaget i borgerkrigen.

Lokale medier oplyser, at der kunne høres geværskud og flere eksplosioner på en villavej i Verviers nær banegården, og et foto indsendt af et vidne på Twitter viste politiets køretøjer og ambulancer blokere gaden.

»Jeg hørte noget, der lød som en eksplosion, og så flere skud,« fortæller en indbygger til det belgiske medie RTL info.

»Lige nu kan jeg ikke fortælle dig mere, og jeg tør ikke gå ned for at se,« lyder det videre fra indbyggeren.

En anden person fortæller, at der lød skud fra et maskingevær i 10 minutter.

Få meter fra skududvekslingen er butikken Vranken, hvorfra en mand fortæller, at der er ambulancer, brandbiler og en masse politi. Han fortæller også, at politiet ikke vil komme med nogen oplysninger, andet end at beboerne skal blive inde døre og lukke døre og vinduer.

Det forlyder, at situationen nu er under kontrol. Der er planlagt pressemøde igen fredag formiddag.