Chefredaktøren på Charlie Hebdo blandt de dræbte

Charlie Hebdos chefredaktør og tre tegnere menes at være blandt de 12, der blev dræbt under skyderiet mod det franske satiremagasin i Paris. Gerningsmændene, der ifølge et vidne nævnte al-Qaeda, er stadig på fri fod.

Foto: JOEL SAGET. Arkivfoto af medlemmer af det franske satiriske magasin Charlie Hebdo - inkluderende tegnerne Cabu til venstre, Charb nr. to fra venstre, Tignous nr. fire fra venstre og Honore nr. fem fra venstre. Charb, Wolinski, Cabu og Tignous er blandt de dræbte, da terrorister åbnede ild på kontoret i Paris.  
Læs mere
Fold sammen

FRANKRIG: Chefredaktøren på det satiriske franske magasin Charlie Hebdo er ifølge politikilder blandt de 12, der er blevet dræbt i forbindelse med terrorangrebet mod magasinets redaktion i Paris onsdag middag.

Chefredaktøren, Stéphane Charbonnier, der blot kendes under navnet Charb, blev ifølge avisen Le Monde dræbt sammen med mindst tre af magasinets tegnere, der var samlet til redaktionsmøde, da to bevæbnede gerningsmænd gik til angreb.

På tabslisten er desuden den betjent, der skulle beskytte chefredaktøren, samt en anden politibetjent. Fire sårede svæver i øjeblikket mellem liv og død.

De to gerningsmænd, der var bevæbnet med Kalashnikov-automatrifler, talte ifølge Le Monde flydende fransk.

Tegneren Corinne Rey fra magasinet fortæller, at hun blev truet af de to gerningsmænd til at lukke dem ind i bygningen. Hun skulle hente sin datter fra vuggestue, og da hun kom hen til Charlie Hebdos indgang, kom to hætteklædte, bevæbnede mænd og truede hende til at taste adgangskoden og lukke dem ind.

Derefter skød de blandt andre tre af hendes kolleger, mens hun selv gemte sig under et skrivebord. Hun fortæller ifølge France 24, at begge gerningsmænd talte perfekt fransk, og at de nævnte terrororganisationen al-Qaeda.

Foto: JOEL SAGET. Arkivfoto af medlemmer af det franske satiriske magasin Charlie Hebdo - inkluderende tegnerne Cabu til venstre, Charb nr. to fra venstre, Tignous nr. fire fra venstre og Honore nr. fem fra venstre. Charb, Wolinski, Cabu og Tignous er blandt de dræbte, da terrorister åbnede ild på kontoret i Paris.   Fold sammen
Læs mere

Andre vidner har fortalt om, at de to hætteklædte mænd var bevæbnet med Kalishnikov-automatrifler, og at de begyndte at meje tilstedeværende ned, da de trængte ind i Charlie Hebdos hovedkvarter, mens de råbte »Gud er stor« og »Nu er profeten hævnet«.

De flygtede derefter i en mindre Citroën, som blev skiftet ud med en anden flugtbil et par minutter fra gerningsstedet.

Magasinet har gjort sig bemærket ved at have genoptrykt de Muhammed-tegninger, der blev offentliggjort i Jyllands-Posten i 2005. Siden har Charlie Hebdo bragt egne satiriske tegninger af Muhammed.