Strandet dansker i Israel: Man har 90 sekunder, når sirenen går

Phillip Dimsits Lerer, der er strandet i Israel, håber på et nyt fly hjem til Danmark torsdag efter to dages ventetid. I mens går livet videre i Tel Aviv, fortæller han.

Foto: MOHAMMED SABER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Raketterne regner ned over både Israel og Gazastriben på 16. døgn. Flere raketter er slået ned i nærheden af Tel Avivs internationale Ben Gurion-lufthavn, og det har fået flere luftfartsselskaber - heriblandt SAS - til at indstille alle flyvninger til og fra Israel.

De mange aflysninger betyder, at tusindvis af rejsende er strandet i Israel. En af dem er 20-årige Phillip Dimsits Lerer, der skulle have fløjet hjem til Danmark med SAS tirsdag aften.

»Situationen er lige nu, at vi er en del passagerer, der skulle have været af sted i aftes (tirsdag aften, red.). Dernæst skulle vi have været med et tyrkisk fly i dag (onsdag, red.), men det blev også aflyst. Og nu er vi blevet indlogeret på et hotel i Tel Aviv,« fortæller han.

Ifølge den unge dansker er der mellem 20 og 30 strandede passagerer hotellet, hvor de prøver at holde fanen højt i ventetiden.

»Heldigvis skinner solen i Tel Aviv, og der er en pool, som man kan hygge sig ved. Men jeg tror, at der er en del, som gerne vil hjem nu. Vi har det sådan, at det ikke er superfedt at stå på et hotel og vente på, at man skal i lufthavnen,« fortæller Phillip Dimsits Lerer.

»Vi har dog været så heldige at få et nyt fly allerede i morgen tidlig (torsdag morgen, red.), men det er jo som sådan ikke en garanti for, at vi kan komme hjem. Det er bare en garanti for, at vi har en plads på på et fly,« siger han.

I de mange timer med ventetid er der dog også mulighed for at bevæge sig uden for hotellet.

»Folk er enormt mærkede af konflikten og snakker om den, når man går på gaden. Men det er samtidig et land, som er vant til at være i en situation som denne - desværre. Og det vil sige, at hverdagen går videre. Man kan gå på gaden og på restauranter,« siger Phillip Dimsits Lerer.

»Man skal bare være opmærksom på, at når sirenen går, har man 90 sekunder til at finde et beskyttelsesrum. Men hverdagen fortsætter,« konstaterer han.

Foruden SAS har en række store europæiske og amerikanske luftfartsselskaber indstillet alle flyvninger til Ben Gurion. De israelske selskaber fortsætter dog med at benytte lufthavnen, og onsdag meddeler El Al, at man har valgt at øge antallet af afgange.