Serie af brevbomber i Kina dræber mindst syv

En by i det sydvestlige Kina er blevet ramt af en stribe af brevbomber, som har dræbt mindst syv. Myndighederne udelukker terror.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag blev byen Liuzhou i det sydvestlige Kina ramt af en stribe af brevbomber, som har dræbt mindst syv mennesker og såret 51, oplyser statslige medier ifølge Reuters. To mennesker er ifølge medierne meldt savnet.

Bomberne blev sendt til 13 forskellige steder, og blandt andet hospitaler, indkøbscentre, fængsler og regeringsbygninger var blandt målene.

Ifølge Reuters’ oplysninger udelukker politiet, at der er tale om et terrorangreb. I stedet taler man om en »kriminel« handling, og politiet mistænker en lokal 33-årig mand med efternavnet Wei for at stå bag angrebene.

Kinesiske medier har i forbindelse med bomberne vist billeder af en kollapset bygning og gader i Liuzhou, der flyder med murbrokker.

Liuzhou ligger i Guangxi-regionen nær Kinas grænse til Vietnam og har mange minoriteter, men det er ifølge Reuters generelt et roligt område.

Der har tidligere været eksplosioner i regionen, men det bliver ofte betragtet som en reaktion på det øgede spænd mellem rig og fattig, skriver Reuters.

Hundredvis af mennesker har i Kinas vestlige Xinjiang-region mistet livet i angreb, som regeringen giver islamistiske militante skylden for.

Det er dog ifølge Reuters sjældent, at den slags hændelser spreder sig til andre dele af landet.