Senatet blåstempler Petraeus som CIA-chef

USA's øverstkommanderende i Afghanistan, David Petraeus, er af USA's Senat blevet godkendt som ny CIA-chef.

Det amerikanske Senat har med overvældende flertal godkendt general David Petraeus, der i øjeblikket er USA's øverstkommanderende for Natos og USA's styrker i Afghanistan, som ny chef for USA's Centrale Efterretningstjeneste CIA. Fold sammen
Læs mere
Foto: AHMAD MASOOD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det amerikanske Senat har med overvældende flertal godkendt general David Petraeus, der i øjeblikket er USA's øverstkommanderende for Natos og USA's styrker i Afghanistan, som ny chef for USA's Centrale Efterretningstjeneste CIA.

94 stemte for at godkende Petraeus, og ingen stemte imod. Det er anden gang inden for en måned, at præsident Barack Obama får en kandidat til sit nationale sikkerhedsråd igennem uden modkandidater.

Tidligere på måneden blev den afgåede CIA-chef Leon Panetta godkendt som ny amerikansk forsvarsminister.

Starter i september

Petraeus ventes at afslutte sin tjeneste i Afghanistan i løbet af juli for herefter at hænge uniformen i skabet og starte sin civile karriere i CIA til september.

Indtil da vil CIA's vicechef Michael Morell være fungerende chef i CIA.

Petraeus står over for store udfordringer i CIA. Han skal sikre, at der kommer præcise efterretninger fra Afghanistan. Han får også ansvaret for at opspore og neutralisere militante på flere kontinenter.

Samtidig skal han holde øje med så forskellige emner som klimaforandringer og konsekvenserne af den globale økonomiske krise.

Petraeus har en 37 år lang karriere i det amerikanske militær.

/ritzau/Reuters