Obama vil udnævne CIA-chef til forsvarsminister

Rokade i de amerikanske forsvars- og sikkerhedstjenester.

CIA-direktør Leon Panetta (TH) bliver ifølge de amerikanske rygtebørser i morgen udnævnt som ny forsvarsminiter, og General David Petraeus (TV) skal formegenlig være direktør i CIA. Fold sammen
Læs mere
Foto: STAFF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En kilde i Obama-administationen bekræfter til den amerikanske nyhedsstation ABC News, at den 72-årige CIA-chef, Leon Panetta, skal udskifte nuværende forsvarsminister Robert Gates. Samtidig vil øverstkommanderende for amerikanske- og ISAF-styrker i Afghanistan, General David Petraeus, overtage direktørstolen hos CIA i Langley.

Udnævnelserne ventes i morgen.

Leon Panetta har haft jobbet som direktør for sikkerhedstjenesten siden februar 2009, og han var stabschef under Clinton fra 1994 til 1997 år under Bill Clinton. Han begyndte sin toppolitiske karriere som demokratisk medlem af Repræsentanternes Hus i 1977 og var medlem i næsten 15 år. Han afløser Robert Gates, som længe har sagt, at han vil trække sig fra posten.

Rygterne omkring David Petraeus' mulige jobskifte tog for alvor fart, da han under et pressemøde i Kabul tidligere på måneden anerkendte, at der var planer om at foretage en rokade:

- Det vil nok ikke være passende for mig at kommentere på, hvad der vil ske på et senere tidspunkt. Jeg har haft samtaler - men igen - det er ikke passende at kommentere på det, sagde han dengang adspurgt om rygterne. 

I løbet af det næste år vil en række nøglepersoner i den amerikanske regering træde tilbage, og Barack Obama står over for en større, vanskelig rokade.