Røde Kors evakuerer 150 patienter fra heftig krig i Aleppo

Både børn og voksne patienter er flyttet til andre hospitaler under voldsomme kampe i Aleppos gamle bydel.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Røde Kors har evakueret knap 150 patienter fra et hospital i Aleppos gamle bydel natten til torsdag, oplyser hjælpeorganisationen.

Bydelen har på det seneste været centrum for voldsomme kampe, og evakueringen er sket i et samarbejde mellem Røde Kors og søsterorganisationen Røde Halvmåne.

Patienterne - både børn og voksne - er fragtet til andre hospitaler i området.

Onsdag vandt den syriske hær kontrol over alle dele af Aleppos gamle bydel ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Hæren begyndte tirsdag at rykke ind i bydelen som led i en stor offensiv.

Militæret og dets allierede har indtaget to tredjedele af det østlige Aleppo i løbet af de seneste to uger.

I et interview med avisen al-Watan siger præsident Bashar al-Assad, at en sejr i Aleppo vil være et vigtigt skridt for styret i Damaskus.

- Det vil ikke være enden på krigen i Syrien. Men det vil være et stort skridt videre mod en slutning. Terroristerne er alle steder, siger Assad ifølge BBC.

De militære fremskridt for regimet sker, efter at der har været stilstand i forhandlinger om Syrien i Genève under ledelse af USA og Rusland.

Det forlyder torsdag via russiske nyhedsbureauer, at Rusland har udvekslet dokumenter med USA. Man "er tæt på en aftale" ifølge Ruslands viceudenrigsminister. Amerikanerne har ikke kommenteret dette.

/ritzau/Reuters