Overvågningsgruppe: Slaget om Aleppo er forbi

Slaget om Aleppo er nået til dets afslutning. Det er et totalt sammenbrud, siger overvågningsgruppe.

I følge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder er slaget om Aleppo snart overstået Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Slaget om Aleppo er forbi. Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr) ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- De syriske oprørsgrupper trækker sig ud af Aleppo-distrikterne Bustan al-Qasr, Al-Kalasa, Karam al-Daadaa, Fardous, Jaloun og Jisr al-Haj, siger Rami Abdel Rahman, som leder overvågningsgruppen.

- Slaget om Aleppo er nået til afslutningen. Det er kun et spørgsmål om tid - intet mere, intet mindre. Det er et totalt sammenbrud, siger han.

En syrisk general har tidligere mandag sagt, at det syriske militærs fremstød i den østlige del af storbyen Aleppo er i en afsluttende fase.

- Slaget om Aleppo bør snart være ovre. Oprørerne har ikke megen tid. De må enten overgive sig eller dø, sagde den syriske general Zaid al-Saleh fra byens sikkerhedskomité.

- Folk løber fra det ene granatbombardement efter det andet for at undslippe døden og blot overleve.

- Det er dommedag i Aleppo, siger Abu Amer Iqab, en tidligere ansat i Syriens embedsmandsværk i Sukkari-distriktet, som ligger midt i oprørernes enklave.

Over 10.000 civile er flygtet fra det østlige Aleppo på 24 timer, siger observatoriet.

Dermed er i alt omkring 130.000 civile flygtet fra den østlige del af storbyen siden midten af november.

På det tidspunkt indledte det syriske militær sammen med dets allierede en offensiv for at fordrive oprørsstyrkerne fra Aleppo.

Bombardementet af de oprørskontrollerede områder var natten til mandag uophørligt, siger en journalist fra Reuters i det vestlige Aleppo.

Det statslige nyhedsbureau Sana skriver, at tusindvis flygtede fra oprørernes distrikter på få timer søndag og blev kørt til modtagecentre i busser.

Det syriske regime har indtaget stort set hele det østlige Aleppo, og det vækker bekymring i den danske regering.

- Sidder til møde med EU's udenrigsministre, mens nyhederne om Aleppos fald tikker ind. Endnu sværere udfordringer venter, skriver udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) på det sociale medie Twitter.

Han er mandag ankommet til sit første EU-møde i Bruxelles i sit nye job.

/ritzau/Reuters

OPDATERES