Regeringsfjendtlig gruppe patruljerer i Ferguson

Den militaristiske organisation Oath Keepers gik tidligt tirsdag ind i den oprørsramte amerikanske by Ferguson og begyndte at patruljere gaderne bevæbnet med automatrifler og pistoler.

Bevæbnede mænd fra den omstridte gruppe Oath Keepers er tirsdag begyndt at patruljere gaderne i den amerikanske by Ferguson, som i øjeblikket er i undtagelsestilstand efter flere dages voldelige sammenstød mellem demonstranter og politi. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON

USA: Bevæbnede mænd fra den omstridte gruppe Oath Keepers er tirsdag begyndt at patruljere gaderne i den amerikanske by Ferguson, som i øjeblikket er i undtagelsestilstand efter flere dages voldelige sammenstød mellem demonstranter og politi.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters står fire hvide mænd bevæbnet med automatrifler og pistoler vagt på en særligt oprørsramt gade. De oplyser, at de er der for at beskytte en journalist fra det kontroversielle netmedie Infowars.com.

Oath Keepers - på dansk Løfteholderne - beskriver sig som en sammenslutning af nuværende og tidligere amerikanske soldater og politifolk, som har til formål at beskytte den amerikanske forfatning. Deres tilstedeværelse i Ferguson blev dog hurtigt mødt med kritik fra både politi og indbyggere.

Menneskerettighedsorganisationen Southern Poverty Law Center beskriver Oath Keepers« som en »indædt regerings-fjendtlig og militaristisk gruppe«, og politiet i Ferguson undersøger nu, om gruppen har overtrådt nogen love.

»Deres tilstedeværelse er fuldstændig unødvendig og provokerende,« udtaler politimester Jon Belmar fra politiet i St. Louis County.

Mandag blev der i Ferguson afholdt en mindehøjtidelighed for den sorte teenager Michael Brown, som sidste år blev skudt og dræbt af en hvid betjent. Mindehøjtideligheden forløb roligt, men efterfølgende udbrød en række demonstrationer, hvor en mand blev såret af skud fra politiet, hvorefter myndighederne måtte erklære byen i undtagelsestilstand.

Ifølge politiet i St. Louis County åbnede manden ild mod politiet og blev efterfølgende hårdt såret, da politiet skød igen.