New York-bombemand samarbejder med politiet

Manden, der er anholdt i forbindelse med bilbomben på Manhattan, anklages for terrorisme, siger USA's justitsminister. Bombemanden har givet politiet værdifulde oplysninger.

Den 30-årige mand, der har tilstået terrorforsøget på Times Square i New York, blev anholdt på et fly på vej til Dubai. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEWEL SAMAD

Pakistansk-amerikanske Faisal Shahzad bliver anklaget for terrorisme og for forsøg på at bruge masseødelæggelsesvåben.

Det siger Eric Holder, USA's justitsminister.

Shahzad blev mandag trukket ud af et fly i John F. Kennedy Lufthavnen i New York, hvor han ellers havde planer om at flyve til Dubai.

- Det var et terrorforsøg, der havde til formål at dræbe amerikanere i et af de mest travle områder i vort land, siger justitsministeren om terrorforsøget, der blev forpurret, da en gadesælger lørdag aften så røg fra en parkeret bil på Times Square på Manhattan i hjertet af New York.

Politiet fik folk væk, bomberyddere kom til og fandt blandt andet benzin og eksplosiver i bilen.

Holder sagde tirsdag aften dansk tid på en pressekonference, at den 30-årige Shahzad under afhøring af myndighederne har givet værdifulde oplysninger.
Politiet kom på sporet af Shahzad, der er født i Pakistan, men som er blevet amerikansk statsborger, da en kvinde, som havde solgt bombebilen til Shahzad, henvendte sig til politiet.

Shahzad har fortalt, at han var alene om at forsøge at sprænge bilen i luften. Men i Pakistan siger myndighederne, at de har anholdt flere af Shahzads familiemedlemmer samt en af hans venner.

/ritzau/Reuters