Myanmar viser tv-billeder af Aung San Suu Kyi

FN-udsending fortæller Sikkerhedsrådet, at Myanmar ikke kan isolere sig og behandle demonstranter, som det ønsker. Myanmar åbner igen for internet.

Det militære regime i Myanmar udsendte fredag sjældne optagelser af oppositionsleder Aung San Suu Kyi på det statslige tv. Optagelserne var de første af hende, der blev vist offentligt, i fire år.

Tv-indslaget viste hende sammen med optagelser af FN-udsendingen Ibrahim Gambari, som nævnte, at han havde mødt den 62-årige Suu Kyi to gange.

Nobelfredsprismodtageren Suu Kyi, der er et ikon for Myanmars demokratibevægelse, har været i husarrest det meste af tiden i de seneste 18 år. Militærjuntaens ledere har meddelt, at de er parate til at mødes med Suu Kyi, hvis hun opgiver at opfordre til sanktioner mod regimet. En talsmand for demokratibevægelsen sagde, at Suu Kyi så positivt på oplægget til dialog.

Kort efter det usædvanlige tv-indslag blev det meddelt, at Myanmar har åbnet for internetforbindelser til omverdenen.

Gambari advarede fredag Myanmars militære ledere om, at deres hårde fremfærd over for regeringskritiske demonstranter "kan give alvorligt internationalt bagslag".

/ritzau/AFP