Mistænkt sendte gidseltagning og drab live på Facebook

Terroristen, der mandag aften dræbte en politimand og dennes partner i en forstad til Paris, lagde foto af ofrene og livevideo ud på Facebook, mens han opfordrede til flere angreb.

Politibetjente står tirsdag vagt nær huset, hvor en politimand og dennes kæreste blev dræbt mandag aften.EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON

Den 25-årige mand, der sent mandag aften angreb en politimand i civilt og dennes partner i en forstad til Paris, lagde fotos og video ud på Facebook af sine ugerninger, inden han selv blev dræbt af politiet.

Det oplyser den franske journalist og forfatter David Thomson, der har specialiseret sig i jihadisme. På Twitter skriver han blandt andet: »I nat lagde drabsmanden billeder ud på Facebook af sine ofre«.

Gerningsmanden, der ifølge franske medier er en 25-årig mand ved navn Larossi Abballa, angreb mandag aften en 42-årig politimand i civilt og dennes 36-årige kæreste i deres hjem i Magnanville vest for Paris. Begge blev dræbt kniv, hvorefter gerningsmanden tog deres treårige søn som gidsel, inden han selv blev dræbt ved en politiaktion ved midnat. Sønnen overlevede.

David Thomson skriver, at gerningsmanden ud over billeder af sine ofre lagde en video ud på Facebook, hvor han kom med en lang meddelelse om hævn. Her opfordrer han til drab på politibetjente, fængselsbetjente, journalister, rapperede og han nævner flere navne.

»Vi hjælper sheikh Adnani«, lyder det i videoen, med henvisning til talsmanden for Islamisk Stat i Irak, Abu Muhammed al-Adnani al-Shami.

»EM bliver en kirkegård,« lyder det endvidere.

David Thomson skriver, at den tre-årige baby ses bag gerningsmanden i en sofa. Efter at have dræbt forældrene siger gerningsmanden i videoen: »Jeg ved endnu ikke, hvad jeg skal gøre med ham«.

Billederne og den 13 minutter lange video bliver fjernet, lyder det til slut i et tweet fra journalisten.

Kort efter angrebet oplyste Islamisk Stat via terrororganisationen nyhedsorgan Amaq, at angrebet blev udført på vegne af terrororganisationen. Og den franske præsident, Francois Hollande, var tirsdag morgen ude og sige, at der er tale om et terrorangreb.

Franske medier har desuden skrevet, at gerningsmanden også tidligere er dømt for jihadisme.