To anholdt efter gidseldrama og drab på fransk politipar

Franske myndigheder oplyser, at to personer er anholdt efter dødeligt knivangreb på politipar, der betegnes som terror.

Kort efter, at franske myndigheder mandag har betegnet drab på politipar som terror, melder politiet, at to er anholdt. Scanpix/Matthieu Alexandre Fold sammen
Læs mere

Paris. To personer er anholdt efter et knivdrab mandag aften på en politibetjent og hans samlever uden for den franske hovedstad, Paris, oplyser fransk politi.

Politiet bekendtgjorde omkring tirsdag ved middagstid, at der er foretaget to anholdelser i sagen. Det sker, få timer efter at politiet og franske myndigheder kaldte angrebet en terrorhandling.

En civilklædt politibetjent blev mandag aften dræbt med adskillige knivstik foran sit hjem uden for Paris.

Efterfølgende forskansede gerningsmanden sig i betjentens hus, hvor han tog betjentens samlever og treårige søn som gidsler.

Også samleveren blev dræbt. Gidseltageren blev skudt af politiet.

Den mistænkte, en 25-årig mand, fik i 2013 en dom på tre års fængsel, hvoraf et halvt år blev betinget.

Han blev ifølge kilderne dømt for »at have kriminelle forbindelser med det formål at forberede en terrorhandling«. Der var i alt syv tiltalte i retssagen.

Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) har via sit eget nyhedsorgan Amaq taget skylden for angrebet. Det skriver den amerikanske organisation Site, der overvåger islamistiske hjemmesider.

Ifølge franske medier blev samleveren fundet død, efter at en elitestyrke fra politiet greb ind. Det er fortsat uklart, under hvilke omstændigheder hun er blevet dræbt.

Parrets søn kom ikke fysisk til skade.

/ritzau/AFP