Migranter syer læberne sammen i protest

I flere dage har et stort antal migranter protesteret på grænsen mellem Grækenland og Makedonien. Nogle af dem har taget drastiske midler i brug og syet deres læber sammen.

En iransk mand med teksten »bare frihed« skrevet på brystet, har syet sine læber sammen i protest, mens han venter på den græske side af den græsk-makedonske grænse.  Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT ATANASOVSKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På grænsen mellem Grækenland og Makedonien sidder lige nu omkring 1.000 migranter og venter på at få lov til at rejse videre.

For at holde varmen har de tilbragt natten omkring bål på den græske side af grænsen, efter de ikke har fået lov til at fortsætte deres rejse mod Europa.

Det skriver BBC.

Migranterne har protesteret i flere dage, efter Slovenien, som det første land, i sidste uge besluttede, at de kun vil tage imod personer på flugt fra konflikter fra lande som Syrien, Afghanistan og Irak. Sidenhen fulgte blandt andre Makedonien og Kroatien trop.

En angiveligt iransk mand får syet læberne sammen på grænsen mellem Grækenland og Makedonien. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT ATANASOVSKI.

Omkring seks migranter har syet deres læber sammen i protest. De nægter både at tale og spise.

Optagelser fra TV2 viser migranterne stå med de tilsyede munde, mens andre står bag dem og råber »åbn grænsen, åbn grænsen.«

Migranterne, der bliver nægtet adgang, kommer fra lande som Pakistan, Iran og Bangladesh.

De europæiske grænser er kommet under øget kontrol siden angrebene i Paris sidste fredag, hvor det blandt andet kom frem, at mindst to af gerningsmændene er kommet til Europa gennem Grækenland.