Svensk minister: Danmarks skyld i at 200 flygtninge er strandet i Malmø

Den svenske indenrigsminister beskylder Danmark for at være årsag til, at 200 flygtninge er strandet i Malmø.

Sveriges indenrigsminister, Anders Ygeman. Fold sammen
Læs mere
Foto: LAURENT DUBRULE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SVERIGE: Fredag har svenske medier beskrevet, hvordan de danske myndigheder har nægtet omkring 200 flygtninge at rejse ind i Danmark.

Nu er sagen nået op på ministerniveau, skriver svenske SVT.

Mange af de flygtninge, som ankommer til Malmø, ønsker nemlig at vende tilbage til Danmark, når de indser, at den svenske grænsekontrol forhindrer dem i at rejse videre mod Finland og Norge. Men ifølge ministeren nægter Danmark altså at tage imod dem.

Sveriges indenrigsminister, Anders Ygeman, har fredag taget sagen om med sin danske kollega, justitsminister Søren Pind (V), på EU-ministermøde i Bruxelles.

»De mennesker, der rejser gennem Danmark til Sverige uden at ansøge om asyl, vil vi straks sende tilbage til Danmark. Vi regner med, at Danmark opfylder sine forpligtelser og accepterer dem. Det skete ikke i dag, så jeg tog det op med den danske minister. Han manglede viden om situationen og ville vende tilbage til mig,« siger Anders Ygeman til SVT.

Om Danmark bør indføre grænsekontrol, lader den svenske minister den danske regering om at vurdere, men siger alligevel:

»Danmark skal naturligvis træffe sine egne valg. Men den svenske regering er stærkt tilfreds med, at vi i torsdag i sidste uge indførte grænsekontrol og i dag har meget bedre kontrol med, hvem der rejser ind og ud af Sverige,« sagde han ved et pressemøde i Bruxelles.

Justitsminister Søren Pind afviste dog på et pressemøde torsdag i forbindelse med ministermødet i EU at indføre grænsekontrol.

»Den forrige svenske statsminister talte om, at man skulle åbne sine hjerter og sagde, at Sverige var stort nok til, at alle kunne komme. Det har skabt en situation, hvor mange mennesker rejser gennem Danmark for at tage til Sverige. Derfor er det uholdbart at bede Danmark om at påtage sig den rolle for Sverige. Det kommer vi aldrig til at gøre,« sagde Søren Pind.

Søren Pind fortæller til DR, at ingen danske myndigheder har modtaget henvendelser om sagen fra svenske myndigheder. Ifølge DR har hverken Udlændingestyrelsen, Udenrigsministeriet, Justitsministeriet, Ministeriet for Nordisk Samarbejde, Flygtninge- og integrationsministeriet, Rigspolitiet med flere modtaget nogen henvendelser.