Merkel mødtes med Putin i Moskva

Tysklands kansler Angela Merkel deltog søndag sammen med præsident Vladimir Putin i en kransenedlæggelse i Ruslands hovedstad.

Vladimir Putin sammen og Angela Merkel ved en ceremoni i Moskva 10. maj. Fold sammen
Læs mere
Foto: SERGEI CHIRIKOV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RUSLAND: Tysklands kansler, Angela Merkel, fløj søndag formiddag til den russiske hovedstad Moskva for at lægge en krans ved Den Ukendte Soldats Grav, og siden mødes med præsident Vladimir Putin til en arbejdsfrokost.

Ifølge Radio Free Europe vil drøftelserne mellem de to dreje sig om krisen i det østlige Ukraine, hvor kampene mellem de russiskstøttede oprørere og ukrainske regeringsstyrker stadig ulmer.

Angela Merkel valgte som hovedparten af de vestlige ledere at holde sig væk fra militærparaden lørdag på Den Røde Plads, hvor Rusland markerede 70-året for sejren over Nazityskland med en opvisning af soldater, fly, artilleri, den nyeste kampvogn samt interkontinentale raketter med adskillige atomsprænghoveder.

Årsagen til den massive boykot at paradeforestillingen på Den Røde Plads bunder i Vestens vrede over Ruslands fremfærd i Ukraine og annekteringen af Krim-halvøen i Østukraine.

Ved at deltage i kransenedlæggelsen anerkender Angela Merkel dog samtidig den tyske skyld over for de mange millioner sovjetiske soldater, der mistede livet under Nazitysklands angreb på Sovjetunionen.

Den tyske kansler bliver ikke længe i den russiske hovedstad, men flyver hjem søndag eftermiddag.