Malaysia: Der kan være fundet nye vragdele

Kinesiske satellitter har lørdag modtaget billeder af genstande i den sydlige del af Det Indiske Ocean, der muligvis stammer fra det forsvundne passagerfly. Der er sendt skibe af sted for at undersøge genstandene nærmere.

Et kinesisk satellitbillede viser en genstand, der flyder i den sydlige del af Det Indiske Ocean. Genstandene er nu også spottet af et kinesisk fly. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER/CHINA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

KINA: Den kinesiske regering har lørdag modtaget satellitbilleder af genstande, som kan være vragdele fra det forsvundne passagerfly. Det oplyser den malaysiske transportminister ifølge Reuters.

Genstandene er blevet spottet i den sydlige del af Det Indiske Ocean, og en af dem måler angiveligt 30 gange 22 meter.

»Der er sendt kinesiske skibe til området, og Beijing forventes at komme med en officiel erklæring inden for et par timer,« siger Malaysias fungerende transportminister, Hishammuddin Hussein, lørdag formiddag dansk tid.

Lørdag udvidede myndighederne eftersøgningen af det forsvundne passagerfly fra Malaysia Airlines, der forsvandt 8. marts med 239 mennesker ombord. Samtidig lovede Australiens vicepremierminister, at eftersøgningen vil fortsætte på ubestemt tid.

I sidste weekend viste satellitbilleder to genstande på henholdsvis 24 og fem meter ligeledes i den sydlige del af Det Indiske Ocean omkring 2.500 kilometer sydvest for den vestaustralske storby Perth. Genstande, som man mente kunne være vragdele fra flyet.

Nedenfor ses satellitbilledet af det, som muligvis kan vise sig at være vragdele fra det forsvundne fly. Billedet er taget af en kinesisk satellit fra den sydlige del af Det Indiske Ocean.