Lula brød sammen i gråd under interview

Brasiliens præsident lod tårerne trille ned ad kinderne foran rullende kameraer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke så tit, at statsoverhoveder giver følelserne frit spil, mens kameraerne kører.

Ikke desto mindre var det lige nøjagtig det, der skete, da Brasiliens præsident, Luiz Inacio Lula da Silva, brød grædende sammen under et interview med det brasilianske tv-selskab 'TV Record'.

Tårede trillede således ned ad kinderne på statsoverhovedet, mens han sammenfattede nogle af sin administrations resultater på det sociale område, skriver Buenos Aires Herald.

Især var præsidenten påvirket, da han så tilbage på sin egen fattige barndom, sin fortid som leder af fagforeningen og ikke mindst på, hvordan han nu selv har hjulpet den enorme klasse af fattige og hjemløse i Brasilien.

- Jeg tror, jeg bliver ældre, og det er derfor, at jeg bliver så sentimental, sagde Lula da Silva til journalisten under interviewet.

Mulig genkomst

Brasilien skal vælge ny præsident 3. oktober i år, og Lula er ude af 'konkurrencen' på grund af den brasilianske lovgivning om, at præsidenter kun kan sidde i embedet to perioder i træk.

Under interviewet lod Lula imidlertid døren stå åben for et comeback  i præsidentkapløbet i 2014.

- Jeg taler fra hjertet, når jeg siger, at jeg ikke vil stille op som præsidentkandidat i 2014, men i politik kan man aldrig sige nej, sagde han ifølge Buenos Aires Herald.

Se klippet her: (Lula begynder at snøfte cirka 2 minutter henne)