»Hvorfor pokker er brødrene stadig på fri fod?«

Mens torsdag var officiel sørgedag i Frankrig, spørger franskmændene i dag: Hvordan kan de to gerningsmænd fra onsdagens terrorangreb stadig være på fri fod, når 88.000 mand jagter dem?

Foto: Asger Ladefoged. Place de la Republiqué.
Læs mere
Fold sammen

FRANKRIG: I Frankrig er medier og borgere begyndt at undre sig over, hvordan de to brødre, der menes at stå bag onsdagens terrorangreb mod satiremagasinet Charlie Hebdo, stadig kan være på fri fod.

»Hvor vi først havde chokket onsdag og sorgen torsdag, så er det jagten, aviserne gør mest ud af i dag. Jagten på de to bevæbnede brødre. Spørgsmålene er også begyndt at melde sig om, hvordan pokker det kan være, at man ikke har fået fat på dem endnu, når man har mobiliseret 88.000 mand,« siger Jakob Ussing, Berlingskes korrespondent i Paris, og uddyber:

»Det andet store spørgsmål er, at myndighederne godt kendte til de to brødre, så hvordan kunne angrebet alligevel finde sted? Det er den slags spørgsmål, der kommer længere og længere frem i medierne nu. Der er stadig sorg og vrede, men nu melder frustrationerne over myndighederne sig også.«

De to mistænkte brødre, Chérif og Said Kouachi, har været på flugt siden onsdag middag, og siden er de angiveligt blevet set på en tankstation, som de røvede torsdag formiddag. Mere end 88.000 politibetjente menes at være involveret i menneskejagten, der også indbefatter helikoptere og soldater fra et fransk faldskærmsregiment.

»Det virker ikke som om, folk er bange for, at det vil lykkes de to brødre at slippe igennem politiets afspærringer og udføre et nyt angreb. Men jo længere tid, der går, før man får fanget dem, jo flere spørgsmål melder sig på banen,« siger Jakob Ussing.

Han fortæller, at avisen Le Figaro i sin leder på forsiden skriver, at det kun er en permanent overvågning af alle mistænkte radikaliserede personer, der kan beskytte mod nye terrorangreb. Avisen spørger i sin leder: »Hvornår kommer det næste angreb?«

»Kritiske røster mener, at man ikke har taget udfordringen med de radikaliserede unge og Irak- og Syrienskrigere alvorligt nok. Spørgsmålet melder sig, at hvis man ikke havde styr på de her to brødre, hvem har man ellers ikke styr på - og hvad kan de så finde på?«