Forskel på rig og fattig rekordstort

Afstanden mellem rig og fattig bliver stadig større i Storbritannien. Det konkluderer en ny rapport, der blev offentliggjort tirsdag.

Forskellen på rig og fattig i Storbritannien er den største i 40 år. Og antallet af mennesker, der lever under fattigdomsgrænsen, er stigende. Det viser en ny rapport tirsdag.

- Såvel fattige som rige samt husstande med mellemindkomst bor mindre og mindre dør om dør, konkluderer rapporten, der er udarbejdet af Joseph Rowntree Foundation. Rapporten er baseret på data, der er indsamlet fra 1968 til 2005.

Den tilføjer, at forskellen på rig og fattig bliver større og større, jo mere indkomstgrupperne isolerer sig fra hinanden.

Beskæftigelses- og velfærdsminister Caroline Flint siger oven på rapporten, at den stigende ulighed for nylig er blevet stabiliseret, men det er David Laws fra oppositionspartiet Liberale Demokrater stærkt uenig i.

- Rapporten viser, at Storbritannien bliver et stadig mere polariseret samfund med stigende ulighed af rigdom og fejlslået social mobilitet, siger David Laws.

/ritzau/