Donald Trump vil spore og udvise indvandrere fra USA

Republikaneren siger, at han vil udvikle et sporingssystem, der skal slå ned på illegal indvandring.

Foto: CARLO ALLEGRI

Des Moines. Den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, siger lørdag, at han vil have udviklet et sporingssystem, der skal sikre, at illegale indvandrere bliver sendt hjem fra USA.

Det siger Trump i en tale i byen Des Moines i delstaten Iowa ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg vil bygge en stor mur på grænsen til Mexico, indføre et nationalt screeningsystem, forhindre illegale indvandrere i at få adgang til velfærd og udvikle et sporingssystem, der skal sikre, at man bliver sendt ud hurtigt, hvis man overtræder sit visum, siger Trump ifølge Reuters.

Trump er de seneste uger blevet skudt i skoene, at han taler med to tunger omkring immigration, der er en af hans foretrukne debatemner.

Rigmanden bliver beskyldt for at køre en hård linje over for indvandrere, når han taler til sine tilhængere, men derimod forsøge at fremstå blødere, når han optræder andre steder.

Men i talen til sine støtter i Des Moines var der ingen slinger i valsen fra republikanerens side.

- Fra første dag vil jeg begynde med hurtigt at udsende kriminelle, illegale indvandrere fra dette land. Deriblandt de hundredtusindvis af kriminelle, illegale indvandrere, der er blevet sendt ud i amerikanske lokalsamfund under Obama-regeringen, siger han.

Ifølge flere amerikanske medier har topfolkene i Trumps nye kampagnestab bedt ham om at nedtone sin hårde retorik mod indvandrere.

Det skal sikre, at Trump får en større tilslutning blandt minoriteter, hvor han ifølge en lang række meningsmålinger har en forsvindende lille opbakning.

Trump fastholdt dog sin hårde linje mod illegale indvandrere i sin tale i Des Moines.

- Hvis vi ikke slår ned på et visums udløbsdato, så har vi åbne grænser. En stemme på Trump er en stemme på, at vi følger loven. En stemme på Hillary Clinton (Demokraternes præsidentkandidat, red.) er en stemme på åbne grænser, siger han.

Der er præsidentvalg i USA til november.

/ritzau/