Dødstal stiger til 100 efter sydsudansk tankbilulykke

Mere end 100 personer har mistet livet i en eksplosion i Sydsudan. På grund af manglende hospitalsfaciliteter, risikerer flere at dø af deres kvæstelser.

Myndighederne i Sydsudan opjusterer torsdag dødstallet, efter en tankbil eksploderede onsdag. Ifølge Reuters er mere end 100 mennesker døde, og 50 er alvorligt såret.

De mange mennesker var i et forsøg på at få gratis benzin samlet omkring en tankbil, der var kørt af vejen. Ulykken indtraf, da tankbilen eksploderede.

Ifølge den lokale informationsansvarlige er det langt fra sikkert, at de 50 alvorligt sårede mennesker overlever.

»Vi har ikke tilstrækkeligt medicinsk udstyr, og disse mennesker risikerer at dø, fordi vi ikke har faciliteter til at behandle de stærkt forbrændte mennesker,« siger han torsdag ifølge Reuters.

Det er ikke første gang, en ulykke af den slags sker i Østafrika, hvor tankbiler ofte skal køre lange stræk på dårlige veje gennem fattige samfund. I 2013 døde mindst 30 mennesker i en lignende ulykke i nabolandet Uganda.

Sydsudan er verdens yngste land og et af de fattigste, lande i Afrika. Landet har været plaget af en blodig konflikt siden 2013. I august underskrev regeringen og oprørere i landet en fredsaftale men den er blevet brudt gentagne gange siden da.

En talsmand for regering siger dog, at onsdagens hændelse ikke var relateret til konflikten.