Dansker overfaldet på Tahrir-pladsen

Dansk statsborger er ifølge Udenrigsministeriet blevet overfaldet på Tahrir-pladsen i Egypten. Lørdag fortalte en amerikansk fotojournalist om et overfald på en dansk kvinde.

Sådan så der ud på Tahrir-pladsen lørdag aften den 2. juni. En dansker blev overfaldet lørdag, midt mellem de protesterne over dommene over Mubarak og hans sønner. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOHAMMED ABED
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En dansk statsborger blev lørdag overfaldt på Tahrir-pladsen i Cairo, hvor tusinder af mennesker var samlet efter dommen over Egyptens tidligere præsident Hosni Mubarak.

Det bekræfter Udenrigsministeriet søndag aften over for Berlingske Nyhedsbureau.

- Udenrigsministeriet og ambassaden er bekendt med, at dansk statsborger er blevet overfaldet på Tahrir-pladsen den 2. juni 2012. Den pågældende er i kontakt med ambassaden, der yder bistand. Den pågældende er i kontakt med pårørende, siger den vagthavende hos Udenrigsministeriets Borgerservice.

Ministeriet kan »af hensyn til den pågældende selv og tavshedspligt i personsager« ikke udtale sig yderligere om sagen.

Historien om et overfald på en dansk statsborger begyndte lørdag aften, hvor den amerikanske fotojournalist Cliff Cheney, der bor i Cairo, fortalte, at han havde overværet et overfald på en kvinde, som han fik fortalt, var en dansk, kvindelig journalist.

- Jeg var på vej ud med et TV-hold, da der opstod tumult. Der var omkring 25 personer. Der blev råbt og skreget, og jeg kunne høre en kvindestemme, sagde Cliff Cheney.

Amerikaneren spurgte efterfølgende de andre i bygningen, hvad der var sket, og han fik at vide, at det var en dansk journalist, der var blevet overfaldet.

- Kvinden blev taget ind i en anden bygning, hvor nogle folk, der forhåbentlig forsøgte at hjælpe hende, kæmpede med andre, der forsøgte at komme frem, sagde Cliff Cheney.

Da gruppen havde slæbt kvinden ind i den anden bygning, blev der dannet et menneskeskjold uden for døren, hvor der ifølge fotojournalisten opstod slagsmål. Det stod på i en times tid, hvor Cliff Cheney og resten af TV-holdet var indespærret i den første bygning. Her gemte flere egyptiske kvinder sig også.

- Da vi kom ud, så tror jeg, at jeg så kvinden forlade stedet, men det er jeg ikke sikker på, siger Cliff Cheney.

Om der er en sammehæng mellem det overfald, som Cliff Cheney overværede, og overfaldet, som Udenrigsministeriet kender til, kan ikke bekræftes. Ligesom det ikke kan bekræftes, hvorvidt der er tale om en kvindelig journalist.

Protesterne på Tahrir-pladsen opstod, efter Hosni Mubarak lørdag blev idømt livstid i fængsel for at have medvirket til mord på demonstranterne på Tahrir-pladsen tilbage i januar og februar 2011, da Det Arabiske Forår for alvor tog fart i Egypten.

Tusindvis af egyptere gik lørdag aften ud i gaderne for at demonstrere i kølvandet på livstidsdommen til den tidligere præsident.