Intet nyt om overfaldet dansker på Tahrirpladsen

Udenrigsministeriets Borgerservice har endnu ikke hørt noget om den danske kvinde, som ifølge en amerikansk fotojournalist lørdag blev overfaldet på Tahrirpladsen i Cairo.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Midt i tumulten efter eks-præsident Hosni Mubaraks livstidsdom lørdag blev en dansk kvinde ifølge en amerikansk fotojournalist overfaldet på Tahrirpladsen i Cairo. Men Udenrigsministeriets Borgerservice i Danmark har ikke hørt om episoden.

- Intet. Jeg har sendt noget ned til ambassaden i Cairo, men de åbner jo først i morgen, og vi er ikke blevet kontaktet af nogen personer dernede fra, fortæller vagthavende, Peter Niebuhr, til Berlingske Nyhedsbureau.

- Det må være op til dem at kontakte os, hvis de har været udsat for noget overgreb, understreger han.

Oplysningerne om overfaldet er sparsomme, men den amerikanske fotojournalist Cliff Cheney, der bor i Kairo, så overfaldet.

- Jeg var på vej ud med et TV-hold, da der opstod tumult. Der var omkring 25 personer. Der blev råbt og skreget, og jeg kunne høre en kvindestemme, fortæller Cliff Cheney.

Amerikaneren spurgte efterfølgende de andre i bygningen, hvad der var sket, og han fik at vide, at det var en dansk journalist, der var blevet overfaldet.

- Kvinden blev taget ind i en anden bygning, hvor nogle folk, der forhåbentlig forsøgte at hjælpe hende, kæmpede med andre, der forsøgte at komme frem, siger Cliff Cheney.

Da gruppen havde slæbt kvinden ind i den anden bygning, blev der dannet et menneskeskjold uden for døren, hvor der ifølge fotojournalisten opstod slagsmål. Det stod på i en times tid, hvor Cliff Cheney og resten af TV-holdet var indespærret i den første bygning. Her gemte flere egyptiske kvinder sig også.

- Da vi kom ud, så tror jeg, at jeg så kvinden forlade stedet, men det er jeg ikke sikker på, siger Cliff Cheney.

Urolighederne på Tahrirpladsen blev udløst af domsafsigelsen over den tidligere egyptiske præsident, Hosni Mubarak, der blev væltet af oprøret i landet sidste år. Ved retten i Cairo blev han lørdag idømt fængsel på livstid for medvirken til drab på 800 demonstranter.