Danmark skal formentlig til Estland med 100 soldater

Natos forsvarsministre vedtager tirsdag at udstationere en bataljon i hvert af de baltiske lande og Polen.

Bruxelles. Danmark ventes at deltage med omkring 100 soldater i Estland som led i Natos nye fremskudte tilstedeværelse i medlemslande tæt på Rusland.

Det er ifølge Ritzaus oplysninger den plan, der i øjeblikket tegner sig, inden Natos forsvarsministre tirsdag vedtager at udstationere en multinational bataljon i hvert af de tre baltiske lande og Polen.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) siger, at Danmark i mange år har haft et meget tæt samarbejde med briterne, ikke mindst i Afghanistan.

- Derfor er vi ikke afvisende over for, at det er under britisk ledelse, at vi kan bidrage, siger Peter Christensen.

Som tegningen ligger nu, ventes Storbritannien at få ledelsen af bataljonen i Estland, men forsvarsministeren siger, at den endelige beslutning ikke er truffet endnu.

- Det er lidt af et puslespil, som vi skal have til at gå op, siger han.

Peter Christensen har endnu ikke fået forsvarets anbefalinger, og han vil derfor ikke på forhånd vurdere, hvor mange soldater Danmark i givet fald vil sende til Estland og hvor længe.

- Men jeg kan sagtens se for mig, at der kan være en rotation, hvor vi ikke er der hele tiden, men indgår i et samarbejde med andre lande. Det har vi ikke lagt os fast på endnu, siger Peter Christensen.

/ritzau/