Cecil-løvejægeren vender tilbage til sin tandlægepraksis

Tandlægen fra Minnesota i USA, Walter Palmer, vendte tirsdag tilbage til hans arbejdsplads. Siden han i starten af juli måned, på en jagt dræbte den 13-årige hanløve Cecil i en afrikansk nationalpark i Zimbabwe, har han levet under jorden i skjul for journalister og dyreelskere.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Løven Cecil var en populær hanløve i nationalparken Hwange National Park i Zimbabwe. Den amerikanske tandlæge, Walter Palmer, betalte en større sum penge for at få lov til at skyde en løve. Men han skulle aldrig have skudt løven Cecil. For udover at Cecil var en del af et forskningsprojekt, så var den også et ikon for nationalparken.

Efter historien kom ud eksploderede de sociale medier med rasende opdateringer og hadefulde kommentarer, om den amerikanske tandlæge fra Minnesota. Dyreaktivister demonstrede foran tandlægens lægepraksis i byen Bloomington. Og ikke nok med at han også blev han lagt for had i hele verden, så modtog han også dødstrusler. Løvedrabet gjorde, at han måtte lukke sin tandlægeklinik i flere måneder for at sikre sin egen sikkerhed. Men nu er er han altså vendt tilbage på arbejde.

Walter Palmer fortalte mandag åbent om, hvorfor han den 6. juli tog livet af den populære hanløve Cecil i nationalparken Hwange National Park i Zimbabwe, da han var på vildt-jagt. Havde han vidst, at løven betød så meget for det afrikanske land og dyreelskere i hele verden, ville han ikke have skudt dyret. Det forklarer han i et interview til AP.

»Hvis jeg havde vidst, at løven havde et navn og var vigtigt for landet eller for forskning, så havde jeg naturligvis ikke taget dens liv,« fortæller Walter Palmer. Ifølge rapporter skulle Cecil have gået skadet rundt efter skud i 40 timer, inden det dødbringende skud blev sat ind. Det scenarie afviser Walter Palmer pure i interviewet.