Forhadt løvejæger taler endelig ud: Jeg fortryder drabet - fordi den hed Cecil

Den forhadte løvejæger Walter Palmer, der i juli tog livet af løven Cecil i en nationalpark i Zimbabwe, taler nu ud om drabet.

Foto: Zimbabwe Parks and Wildlife Mana
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Løvejægeren Walter Palmer, der siden juli har været lagt for had af dyreelskere verden over, fortæller nu åbent om, hvorfor han den 6. juli tog livet af den populære hanløve Cecil i nationalparken Hwange National Park i Zimbabwe, da han var på vildt-jagt.

Havde han vidst, at løven betød så meget for det afrikanske land og dyreelskere i hele verden, ville han ikke have skudt dyret. Det forklarer han i et interview til nyhedsbureauet AP.

»Hvis jeg havde vidst, at løven havde et navn og var vigtigt for landet eller for forskning, så havde jeg naturligvis ikke taget dens liv,« fortæller Walter Palmer, der foruden livet som vildtdyrsjæger har sin egen tandlægeklinik i hjemmet i Bloomington, Minnesota, USA.

I kølvandet på løvedrabet blev han lagt for had i hele verden. Specielt på sociale medier fik han det glatte lag af dyreaktivister, og han modtog sågar dødstrusler. Drabet gjorde også, at han måtte lukke sin tandlægeklinik i flere måneder for at sikre sin egen sikkerhed.

Ifølge rapporter skulle Cecil have gået skadet rundt efter skud i 40 timer, inden det dødbringende skud blev sat ind. Det scenarie afviser Walter Palmer pure i interviewet.

Et er, at han selv er blevet lagt for had, men han har svært ved at forstå, at ansatte på hans tandlægeklinik også har oplevet chikane efter drabet.

»Jeg forstår ikke, at personer, der ikke har været involveret overhovedet skal indblandes i det her,« siger Walter Palmer.

Den amerikanske tandlæge fortæller i interviewet, at han nu forventer at genåbne sin tandlægeklnik snarest, men at det er usikkert, om han vender tilbage til Zimbabwe igen.

 

'Palmer, der er et stort hul, som venter på dig,' lyder beskeden ind til den amerkanske tandlæges klinik, hvor en løve-plysbamse hænger i dørhåndtaget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Adam Bettcher.

Walter Palmers tandlægeklinik blev tvunget til at lukke, da demonstranter iscenesatte en genskabelse af jagten mod løven Cecil med plysdyr og vandpistoler Fold sammen
Læs mere
Foto: Adam Bettcher.

Protesters condemn the alleged poaching of Cecil the lion in the parking lot of hunter Dr. Walter Palmer's River Bluff Dental Clinic on July 29, 2015 in Bloomington. Fold sammen
Læs mere
Foto: Adam Bettcher.