Campingplads opslugt af jordfaldshul - over 100 evakueret

Mere end 100 personer er blevet evakueret i Queensland i Australien, efter en campingplads på størrelse med en fodboldbane er blevet opslugt af undergrunden.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er tale om et såkaldt jordfaldshul, som nu er skyld i, at et mobilehome, en bil, en trailer og en række telte bogstaveligt talt er forsvundet ned i et hul i jorden. Men ingen personer er kommet til skade.

Det skriver Sky News.

Fænomet skete på MV Beagle campingpladsen, som ligger nær Rainbow Beach, lige syd for Fraser Island i Queensland, Australien. Og det meste af campingpladsen er nu væk.

Se kortet herover i STOR version

»Da vi kom tilbage (efter evakueringen, red.), var teltet der stadig heldigvis, men dem ved siden af os mistede deres autocamper. Den ligger i vandet,« siger campist Darren Chilton til Sky News.

Ved et jordfaldshul sker der en pludselig indsynkning i landskabet, og de er mest almindelige i områder med kalksten i undergrunden, ifølge Illustreret Videnskab. Det skyldes regnvand, der siver ned i undergrunden og opløser kalken. Pludselig er vægten i hulrummene i undergrunden så store, at de kollapser, og så falder jorden sammen.

Efter ulykken måtte 140 menneskeer evakueres fra campingpladsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: HIGGINS STORM CHASING.