Betjent bag dræbende skud i Ferguson: Jeg fortryder intet

Den amerikanske politibetjent, som skød og dræbte den sorte teenager Michael Brown, siger, at han har ren samvittighed og ikke ville have gjort noget anderledes.

Demonstranter i Boston, Massachusetts, protesterer med et krav om, at betjenten Darren Wilson skal arresteres. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRIAN SNYDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politibetjent Darren Wilson handlede i selvforsvar, da han skød 18-årige Michael Brown i St. Louis-forstaden Ferguson. Hvis han kunne spole tiden tilbage, ville han ikke gøre noget anderledes.

Det fastslår betjenten i et interview med den amerikanske TV-station ABC News, hvor han for første gang taler om den skæbnesvangre nat 9. august, da han dræbte den ubevæbnede sorte teenager.

»Min samvittighed er ren, for jeg ved, at jeg gjorde, som jeg skulle,« sagde Darren Wilson, der blev sendt på orlov efter skudepisoden, som udløste uro og voldelige konfrontationer mellem politi og demonstranter i Ferguson.

De nærmere omstændigheder omkring episoden har ikke hidtil været fremme, men Darren Wilson fortæller nu, at Michael Brown forsøgte at få fat på hans tjenestepistol. Brown rakte sin arm ind gennem vinduet til den politibil, hvor Wilson sad, og samtidig slog teenageren betjenten i ansigtet.

Det skete med så stor kraft, at det fik Wilson til at føle sig i hænderne på en kæmpe.

»Jeg følte de enorme kræfter, som han havde. Jeg har tidligere beskrevet det som om, at det svarede til, at en femårig holdt fast i Hulk Hogan. Så stor var denne mand,« siger betjenten med reference til den amerikanske wrestlingstjerne.

Det fik Darren Wilson til at true Brown med sin tjenestepistol, hvortil Brown - ifølge betjentens forklaring - sagde:

»Du er for stor en tøsedreng til at skyde mig.«

Darren Wilson affyrede efterfølgende to skud inde fra bilen, og skuddene sendte Brown på flugt. Betjenten tog forfølgelsen op og skød den 18-årige igen.

En storjury besluttede mandag, at der ikke skal rejses tiltale mod betjenten. Det sendte tusindvis af demonstranter på gaden i Ferguson og flere andre amerikanske byer. I New York brugte politiet ifølge Reuters peberspray for at passivisere demonstranter, der prøvede at blokere Lincoln Tunnel og Triborough Bridge.

Også i Oakland og i Atlanta var der tusindvis af demonstranter på gaderne, og det gav ifølge Reuters store trafikale problemer.

Se ABCs interview med Darren Wilson: