Borgmester: Betjents ansættelse ikke sikret efter skuddrab

Det er endnu ikke afgjort, om betjent der skød en ubevæbnet teenager i Ferguson kan beholde sit job, siger borgmester.

Foto: LARRY W. SMITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er endnu ikke blevet besluttet, om politibetjent Darren Wilson fortsat skal være ansat ved politiet i Ferguson. Det oplyser borgmester James Knowles ifølge nyhedsbureauet Reuters ved et pressemøde.

En storjury har besluttet, at der ikke er grundlag for at tiltale betjenten for skuddrabet på den sorte og ubevæbnede teenager Michael Brown i august.

Darren Wilson har været sendt hjem fra arbejde på betalt orlov siden skudepisoden 9. august og vil fortsat være på orlov, mens sagen bliver efterforsket internt, oplyser borgmesteren.

Umiddelbart efter offentliggørelsen af juryafgørelsen opstod der optøjer i Ferguson. Borgmester James Knowles mener ikke, at nationalgarden rykkede hurtigt nok ud for at lægge en dæmper på de vrede folkemængder.

»Beslutningen om at udskyde indsættelsen af nationalgarden er dybt bekymrende,« siger borgmesteren på pressemødet og fortsætter:

»Vi beder guvernøren om at indsætte og stille alle nødvendige ressourcer til rådighed for at forhindre yderligere ødelæggelse af ejendom og for at bevare livet i byen Ferguson.«

Guvernør i Missouri Jay Nixon oplyser sent tirsdag aften dansk tid, at nationalgardens udrykningshold er klar til at gribe ind, hvis situationen i Ferguson skulle kræve det. Han har desuden tilkaldt ekstra styrker for at undgå en gentagelse af nattens optøjer og ødelæggelser.

Samtidig afviser guvernøren, at politiet ikke skulle have gjort nok for at bremse de vrede demonstranter.