Avis: MH17 blev skudt ned af prorussiske separatister

Flyet MH17 blev skudt ned af prorussiske separatister. Det er konklusionen i en ny rapport fra den hollandske havarikommission, skriver avisen de Volkskrant. Fold sammen
Læs mere
Foto: BULENT KILIC
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

UKRAINE: I juli 2014 styrtede flyet MH17 fra Malaysia Airlines ned i Ukraine, og siden er der blevet spekuleret i årsagen til katastrofen, der kostede 298 mennesker livet.

Ifølge avisen de Volkskrant vil en rapport fra den hollandske havarikommission nu slå fast, at flyet blev skudt ned af et såkaldt BUK-missil fremstillet i Rusland og affyret fra prorussiske separatisters stillinger i det østlige Ukraine. Avisen citerer en endnu ikke offentliggjort rapport, der tirsdag bliver udleveret til ofrenes pårørende.

196 hollændere mistede livet ved tragerien.

Selv om rapporten ifølge de Volkskrant ikke fastslår, hvem der har trykket på aftrækkeren, peger meget i retning af Moskva.

»BUK-missilet er under alle omstændigheder udviklet og fremstillet i Rusland. Man må antage, at rebellerne ikke kan betjene en sådan BUK-enhed. Jeg mistænker tidligere russiske soldater for at hjælpe,« siger en kilde til de Volkskrant.

Ligeledes tirsdag fremlægger den russiske våbenproducent Almaz-Antey, der producerer BUK-missilet, en rapport om MH17-styrtet.

Ifølge det regeringstro russiske nyhedsmedie RT modsiger denne rapport den hollandske kommissionsrapport. Den konkluderer, at flyet blev skudt ned fra et område, der er under de ukrainske styrkers kontrol.