10 afghanske politifolk dræbt af bombe

En selvmordsbombemand dræber 10 afghanske politifolk i Kandahar i det sydlige Afghanistan. En NATO-soldat dræbt af en vejsidebombe i den østlige del af landet.

10 afghanske politifolk blev sent torsdag dræbt af en selvmordsbombemand ved en kontrolpost ikke langt fra byen Spin Boldak i Kandahar tæt ved grænsen til Pakistan. I den østlige del af landet blev en NATO-soldat dræbt af en vejsidebombe, der eksploderede, da han kørte forbi en bil.

Selvmordsbombemanden gik ind i et cafeteria ved på kontrolpost, hvor betjentene sad og spiste middag, sagde en talsmand for lokalregeringen.

Ud over de dræbte blev 11 andre såret, heraf flere alvorligt. Selvmordsaktioner er en ny taktik, som de afghanske talibanoprørere er begyndt med efter inspiration fra Irak.

Også vejsidebomber er en ny taktik, som talibanerne er begyndt med. Ud over den dræbte soldat blev to andre kvæstet. De fleste NATO-soldater i den østlige del af landet er amerikanere. I alt er 113 udenlandske soldater blevet dræbt i Afghanistan i år.

/ritzau/