Københavnsk gade skal gøres sikker for cyklister: »Det har været alt for farligt alt for længe«

Står det til teknik- og miljøborgmesteren i Københavns Kommune, skal trafikken på Nygårdsvej på Østerbro lægges om. Vejen er for farlig for cyklister og fodgængere, lyder det fra borgmesteren.

(ARKIV) De seneste årtier er der kommet mere fart i cyklismen i hovedstaden, og der er endnu gader i København, som ikke fuldt ud tager højde for dette, mener kommunens trafik- og miljøborgmester. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Nygårdsvej på Østerbro i København er stærkt trafikeret: I gennemsnit ruller 1.900 biler og 2.400 cykler hvert døgn hen ad vejen.

Det viser en trafikanalyse, som er foretaget for Københavns Kommune.

En stor del af gaden er dog ikke indrettet til nutidens København, hvor en stor del af trafikken består af cyklister. På dele af vejen er der ingen cykelsti, men derimod masser af biler og parkeringspladser. Nu vil teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) ifølge Politiken ændre vejforholdene på den trafikerede gade.

»Det er helt tydeligt, at der er markante problemer med trygheden for cyklister og gående – ikke mindst for de børn, der har vejen som skolevej,« siger borgmesteren til Politiken.

Fra 2014 til 2018 har politiet registreret ti uheld eller ulykker på Nygårdsvej, heraf tre med personskade. En overvågning af vejen, som er foretaget i forbindelse med trafikanalysen, viser, at der er flere nær ved-påkørsler af cyklister – især i forbindelse med bilister, der skal parkere.

Nu skal forholdene på gaden drøftes på et møde i Teknik- og Miljøudvalget mandag.

I trafikanalysen bliver det anbefalet at ensrette gaden, forbedre vejbelægningen, etablere en såkaldt modstrømscykelsti samt indføre fartdæmpende foranstaltninger, så hastigheden i gaden kan komme ned.

Ninna Hedeager Olsen siger til Politiken, at pengene til projektet skal findes i sidste års budget.

»Det har været alt for farligt alt for længe. Det er helt klart et sted, vi må prioritere,« siger borgmesteren til avisen.