Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Vi har det hårdt

Eva Selsing Fold sammen
Læs mere

De har ventet på den, og nu er den her: Den seneste klagesang fra en autodidakt offergruppe – de »introverte« har det svært på arbejdsmarkedet, siger en introvert dame til DR. Introverthed er noget med, at man har det bedst med ro. Ikke at forveksle med »særlig sensitivitet« (en gruppe, der står i skarp kontrast til os andre, der derved kan ses som »særligt ufølsomme«, hvis ikke ligefrem bøddel-agtige) eller »generthed« eller nogle af de mange bogstavlidelser, der var så chikke for lidt siden. Omvendt, kan en forsker berette, er det også synd for dem, der er både intro- og ekstroverte, altså »ambiverte«, fordi samfundet ikke forstår, hvis de ikke vil snakke og feste hele tiden. De er på sin vis faktisk dobbeltofre. Ligesom de lidt for høje, de lidt for lave, de lidt for glade og de kejthåndede er udsat for en slags strukturel racisme hele tiden.

Der er snart kun én gruppe tilbage, der mangler sit eget offerbegreb – og det er det store »vi«, der skal forholde sig til alle de søgte etiketter. Hvornår må vi få lidt anerkendelse?