Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Statsstøtte

25DEBEdith-Thingstrup-09503.jpg
Edith Thingstrup
Læs mere
Fold sammen

En række fagforeninger mener, at det er vigtigt at bevare noget, der hedder Kvinfo. Derfor har de indrykket en dyr annonce i aviserne. Budskabet er, at skatteyderne skal betale for Kvinfo. »Vi har vanskeligt ved at forstå hvilke saglige, faglige motiver, der måtte ligge til grund for ønsket om at fratage statsstøtten til Kvinfo,« skriver fagforeningslederne.

Gad vide, om de skrev det samme, dengang en rød regering fjernede statsstøtten til Bjørn Lomborgs Institut for Miljøvurdering? Nå, nej. Det har ikke noget med politik at gøre. Lomborg (der var rød), interesserede sig for facts og videnskab. Det er for maskulint. Kvinfo (hvis skiftende direktører har været røde) interesserer sig for holdninger og sociale konstruktioner. Det er så dejlig feminint. Og siden holdninger trumfer facts i en socialt konstrueret verden, er der mere brug for Kvinfo end for Institut for Miljøvurdering. Bare skatteyderne betaler festen.