Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Museumspolitik

28DEBKLAUS-KJ-LLER-GROFT-15.jpg
Klaus Kjøller Groft Fold sammen
Læs mere

Bedragere har fået ansatte på Statens Museum for Kunst til at overføre i alt 805.000 kr. til flere udenlandske konti. Museet har fået 155.000 kr. tilbageført, men 650.000 kr. er tabt. Museet oplyser, at der ikke vil blive aflyst udstillinger. Tabet klares inden for bevillingsrammen.

Museet er et af de kunstmuseer, som Dansk Folkeparti vil nedprioritere til fordel for kulturhistoriske museer rundt om i landet. Derfor virker det letsindigt, at museet melder ud i Berlingske torsdag, at 650.000 kr. kan skæres væk, uden at publikum mærker det. Men til museets forsvar taler, at de ansatte og ledelsen faktisk efter nogle dage mærkede, at pengene manglede.

Først når hverken et museums publikum eller de ansatte mærker, at der mangler flere hundredtusinde kr., bør der skæres uden barmhjertighed.