Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Eva Selsing i Groft sagt: Det skal man vist være Cepos-liberal for at kalde borgerligt

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Uborgerligt arbejdskoneri

Eva Selsing

Ak, det er ingen nyhed. Venstreorienteret tænkning siver ind i den intellektuelt svageste del af borgerligheden og rykker i hjerter og sind. Således kunne man forleden, her i avisen, læse en tekst af eks-Cepos-kvinden Henriette Kinnunen, hvori det sættes op som et kolossalt samfundsproblem, at ikke halvdelen af de danske iværksættere er kvinder.

Der er selvfølgelig intet borgerligt i sådan et synspunkt. Alle præmisser er gale – lige fra den tomme mammondyrkelse over arbejdsmarkedshelliggørelsen (åh) og til femi-foragten for forskelle i præferencer. Nåja, og så socialistklassikeren: grøftegravning mellem kønnene. At kræve handling på samfundsniveau for at mase tusindvis af (frie?) kvinder væk fra for dem mere meningsfulde beskæftigelser – altså det, de selv har valgt uden tvang, hvad end det er familie eller mindre ubarmhjertige arbejdstider – og over i en bestemt arbejdsform…det skal man vist være Cepos-liberal for at kalde borgerligt.

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Drømmeholdet

Jarl Cordua

Kan De huske den tidligere læge og omdiskuterede terapeut Søren Ventegodt? Han blev i sin tid berømt/berygtet for den på enhver måde alternative behandling »vaginal akupressur«, der indbefattede brug af klør fem på et vist intimt sted hos kvindelige patienter. Nu sagsøger han statsministeren, fordi et af ham og hans forening planlagt møde i Fælledparken, der havde til hensigt at oplyse om coronavirus, er blevet tvunget til aflysning af selveste statsmagten.

Ventegodt kræver 133.750 kr. plus det løse i tortgodtgørelse og erstatning af staten. Heldigvis er han bakket op af et ligesom sagsøgeren kulørt juridisk dreamteam bestående af den ligeledes omdiskuterede advokat Laue Traberg Smidt, der har fået et hav af bøder fra Advokatnævnet og tidligere er idømt betinget fængsel, og som juridisk rådgiver den nu tidligere advokat Christian Harlang.

Sidstnævnte var i mange år kendt i advokatbranchen som leder af det, vi i Groft sagt kalder »kontoret for på forhånd tabte sager« og har fået frataget sin bestalling. Det søgsmål kan da ikke gå galt!