Thomas Rode abdicerer som Kong Hans

Efter 17 år som køkkenchef på Kong Hans giver Thomas Rode ansvaret videre.

Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kong Hans har eksisteret i 40 år og kun haft tre køkkenchefer. En nærmest mirakuløs bedrift i en branche der ellers skifter ud i køkkenet, som andre skifter skjorte.

Michel Michaud startede det hele, Daniel Letz overtog og kørte stilsikkert videre, inden han for 17 år siden overlod Michelintøjlerne til Thomas Rode, der gik så all-in på sit nye arbejde, at han fik tatoveret et Kong Hans logo på brystet.

Men nu er en kulinarisk epoke altså slut. Efter sommer vil Thomas Rode koncentrere sig fuldt ud om sin skribent- og foredragsvirksomhed omkring stenalderkost.

Ny førstemand i kælderen hedder Mark Lundgaard. Han har tidligere arbejdet fire år som souschef på Kong Hans, så han kender rutinerne. Han er oprindeligt uddannet kok på Fakkelgården og kommer direkte fra en stilling som køkkenchef på restaurant Sletten. Det er også blevet til et par afstikkere til nogen af verdens helt store restauranter, som de trestjernede Auberge de l'ill i Alsace og Alinea i Chicago.

Mark Lundgaard stempler ind til første dag i april, og vil frem til sommeren kører parløb med Thomas Rode, inden han efter sommerferien 2014 officielt står med hovedansvaret for en af de mest kendte københavnske restauranter.