Dansk efterår kræver sin cocktail – her er fem gode steder i København

Mørke, blæst og kulde – alle tre ting, noget de fleste gerne ville være foruden – så er det godt, at vi har så mange gode barer i København, hvor vi kan holde mørket stangen og humøret højt.

Da vi en sen fredag eftermiddag lagde vejen forbi Balthazar, fik vi tre pletskud og en enkelt forbier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

De seneste 15 år har København undergået en regulær cocktailrevolution. Fra at være en by domineret af brune, mavesure værtshuse, der dampede af cigaretrøg og ølsjatter, kan man nu over hele det centrale København finde den ene fremragende cocktailbar efter den anden.

Her er en liste over nogle af de steder, du bør aflægge en spirituøs visit:

Balthazar

Balthazar på d'Angleterre har ud over cocktails et imponerende udvalg af champagne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

»Man føler sig indhyllet i luksus, så snart man træder ind på Balthazar. Personalet er imødekommende, professionelt og effektivt.

Balthazars primære eksistensgrundlag er champagne, som man her finder på et sjældent velassorteret kort. Og champagne er da også en fast bestandel i adskillige af barens cocktails.«

Læs hele anmeldelsen her.

Strøm

Det er dygtige fagfolk, der står i baren på Strøm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

»I dag skriger Københavnerne på veltillavede cocktails frem for cocktails af toksisk maskulinitet. Det er både godt og skidt. I dette tilfælde er det godt, for på Strøm, der åbnede i »Bloomsday«s gamle lokaler i 2012, har man bevaret den gode stemning og opgraderet baren fra Guinnesskanon til et kalejdoskopisk stalinorgel af flydende velsmag.

Man har også holdt fast i den gode musik. Dylan, Hendrix, Plant og alle de andre helgener fra rockens Valhalla kradser stadig godt i øregangen og akkompagnerer fint barens fantasifulde fluidum.«

Læs hele anmeldelsen her.

Ruby

Barmanager Jeppe Nothlev. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

»Da cocktailbaren Ruby i 2007 åbnede i en gammel herskabslejlighed på Gl. Strand, var det lidt af en game changer på den københavnsk barscene. Siden da er feltet eksploderet i innovation og udvalg, og konkurrencen har aldrig været hårdere på det flydende marked.

Men med sin gammelkøbenhavnske ambiance, garneret med et drys parisisk Belle Époque, snorlige drinks og driftsikker service, satte Ruby en standard, som fremtidssikrede barens position lang tid frem.«

Læs hele anmeldelsen her.

Herman K

Hovedbaren lige inden for indgangen til Herman K og læder-lounge til højre i billedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

»Herman Ks klassiske kort tilbød intet mindre end »World’s best gin & tonic« lavet på Geranium Gin og Fentimans Tonic og en sløjfe appelsinskal. Der var altså ikke noget overraskende i maskinrummet, men en flot, ren og klar smag af jern, enebær med nedtonet bitterhed og frisk frizzante oplevelse i munden. Jeg må erkende, at jeg nok ikke har smagt en bedre gin & tonic, men verdens bedste?«

Læs hele anmeldelsen her.

Bar Next Door

God barhumor: »Cocktails and Dreams« var det navn, Tom Cruise gav til sin drømmebar i den vidunderlige idiot-film over dem alle, »Cocktail«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

»Her var en god varm stemning af herreværelse og ild i pejsen. En rigtig god afterdinner-cocktail med en let og god kakaobitter, flot, rund og flygtig karamel/vanille, toppet med varm muskatnød. En helstøbt oplevelse, som nemt kunne have været småkvalm, men i stedet var let og elegant.«

»Bar Next Door er ikke udpræget grænsesøgende, men det gider man heller ikke altid. Servicen er effektiv og kompetent, beliggenheden upåklagelig med udsigt til vandet og Dronning Louises Bro – og vigtigst af alt – her ryster de rigtig gode cocktails – drømmene må du selv tage med.«

Læs hele anmeldelsen her.