Foie gras bliver hevet af menukortet: »Jeg orker ikke at deltage i den der aldeles hysteriske kamp«

Den fede gåselever er blevet fjernet fra menukortet på flere toneangivende københavnske restauranter med fransk køkken. Nogle orker ikke shitstorm, andre tænker på dyrevelfærd.

»Jeg kan love dig for, at jeg spiser foie gras derhjemme. Jeg har en privat klub, hvor jeg mødes med fantastiske mennesker og spiser foie gras,« siger Claus Christensen fra restaurant Salon og tilføjer:»Det er en smugkro, og løsenet er »rap«.« Thomas Lekfeldt

Der bliver længere mellem stederne, hvor sultne restaurantgæster kan sætte gaflen i den kontroversielle franske delikatesse foie gras. Senest har restaurant Salon, Bistro Pastis og Je t'aime valgt at trykke menukort, hvor f-ordet glimrer ved sit fravær.

»Ja, vi har taget foie gras af menukortet. Jeg orker ikke at deltage i den der aldeles hysteriske kamp,« siger Claus Christensen, som er chefkok på restaurant Salon i Bredgade i København.