Efter racisme-anklager under kamp: Nu undersøger de sagen

De danske fodboldklubber AGF og OB indleder nu en dialog, efter en ungdomstræner fra Aarhus-klubben gik på Facebook og rasede over racistiske tilråb fra en gruppe OB-fans under en U19-kamp.

Det oplyser AGF i en pressemeddelelse.

»AGF's ungdomshold spillede i lørdags - den 23. november - kampe i Odense mod OB's ungdomshold. I den forbindelse var der flere problematiske episoder med tilråb og ukvemsord mod AGF's ungdomsspillere fra tilskuerpladserne. Det fortæller både spillere og ledere fra AGF, der nu er i dialog med OB om sagen,« siger talentchef i AGF, Allan Frederiksen.

»Vores spillere og trænere fortæller os, at de hørte upassende ord og tilråb med racistiske undertoner fra det lokale publikum til kampene, hvor der var en større gruppe OB-fans til stede.«

Klubben har ikke yderligere kommentarer til sagen, før undersøgelsen er klarlagt.

Det var AGFs træner Fatah Abdirahman, der lørdag på sin Facebookprofil udtrykte sin utilfredshed og forargelse over oplevelsen.

»Vi spiller i dag imod rækkens absolutte tophold fra OB og er det andet hold i ligaen, som tager point fra dem. Drengene leverer en flot indsats og kriger den hjem, efter vi får et rødt kort,« skriver Fatah Abdirahman på Facebook og tilføjede:

»Men glæden forsvinder, når man hører, at flere af OB fans råber abelyde efter en af vores spillere.«

»Så forsvinder glæden bare, og det en kamp, vi alle skal tage del i. Det skuffer mig, at man ikke får det stoppet, når det bliver sagt flere gange!!,« skrev AGF-træneren videre.

B.T. var søndag i kontakt med OB, der oplyste, at de er i gang med at undersøge sagen og ikke har yderligere kommentarer indtil da.

Søndag fik B.T. også fat i den dommer, der dømte U19-kampen mellem AGF og OB.

»Jeg har intet indberettet, og jeg har heller ikke hørt nogle racistiske lyde fra tilskuerne. Jeg talte endda også med AGF's træner efter kampen, og her nævnte han intet,« siger Paw Johansen til B.T.