Poetisk og menneskeklog

»Sommersøndag« er en påmindelse om, at man aldrig skal dømme andre for hårdt eller for hurtigt – for hvem ved, hvad de gemmer på af smerte, svigt og hemmeligheder inderst inde. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Franske Nicole Garcias »Sommersøndag« er et stilfærdigt drama, fortalt med fin poesi og et blik for det menneskelige sind. Baptiste er en fremragende lærer, men foretrækker det frie og ubundne liv som vikar. Han indvilliger dog i at passe eleven Matthias, da dennes far har glemt en aftale, og sammen tager de til stranden – hvor Matthias overrasker sin mor, servitricen Sandra, der ligesom Baptiste har en tung livsbagage. Langsomt tumler de tre skæbner mod hinanden, og sprækker opstår i deres pansre mod livets smerte. »Sommersøndag« er en fin påmindelse om, at man aldrig skal dømme andre for hårdt eller for hurtigt – for hvem ved, hvad de gemmer på af smerte, svigt og hemmeligheder inderst inde. Nicole Garcia får skabt interessante karakterer, der undgår de ellers så nærliggende klicheer ved hele tiden at lade en del af historien være ufortalt med ord, men antydet i pauser og blikke – hele vejen understøttet af Pierre Milons observerende og levende kameraarbejde.

 

Hvad: Sommersøndag. Hvem: Instruktør Nicole Garcia. Medvirkende: Pierre Rochefort, Louise Bourgoin. Hvor: Premiere i udvalgte biografer over hele landet.