I kamp med sig selv og naturen

Norske Ole Giæver har både skrevet, instrueret og spiller hovedrollen i »Mod naturen«. Fold sammen
Læs mere

Titlen på den eksistentielle norske film har to betydninger. Mindst. Martin drages mod naturen, men han slås samtidig mod sin egen natur. Livet virker kedeligt for ham, der er midt i 30erne og har kone og barn. Fortsætter det virkelig sådan til pensionsalderen? Der må være mere derude!

Den moderne mand og hans kamp med livets ulidelige lethed rammer i skikkelse af Martin i dusinvis af de dilemmaer, som vi mænd går og tænker over. Martin fører en indre monolog, mens han vimser rundt i naturen og forsøger at finde et eller andet spændende, men måske mest af alt sig selv. Han har kronisk dårlig samvittighed over drømmene om ansvarsfrihed. Martin indser ikke, at man selv må give livet indhold, hvis det skal give mening. Han spekulerer af og til så meget, at det virker som om, han er på randen af en depression.

At Ole Giæver både har skrevet, instrueret og spiller hovedrollen i »Mod naturen« er en kraftpræstation, selv om filmen, efterhånden som temaerne bruges, kommer til at mangle en smule ilt.

Jacob Wendt Jensen

Hvad: »Mod naturen«.

Hvem: Instruktør: Ole Giæver. Medvirkende: Ole Giæver.

Hvor: Premiere over hele landet.